Menu Sluiten

Reparatie/kunstgebit kapot 1

Is uw kunstgebit kapot/gebroken bij ons is uw prothese dezelfde dag weer klaar. Is uw prothese aan vervanging toe en maakt u direct een afspraak? Dan repareren wij uw prothese gratis.  Kom a.u.b. nooit te laat op onze werkdag met uw gebroken prothese, zo hebben wij voldoende tijd om uw prothese zo goed mogelijk te repareren.  

Uitzondering: Wanneer er staal is afgebroken van uw frameprothese duurt de reparatie zo’n 3 werkdagen.  

Los gebit/slecht zittend gebit 

Zit uw kunstgebit los? Dan zal het eten lastiger gaan en de kans op pijn toenemen. Vaak is de oplossing simpel en kunnen wij door een opvulling onder uw kunstgebit zijn pasvorm weer verbeteren. ‘s ochtends komt u bij ons happen en ‘s middags is uw prothese weer klaar.  

Vergoedingen: 
Reparaties of opvullen van een volledig kunstgebit wordt door uw basisverzekering voor 90% vergoed. Uw gedeeltelijk kunstgebit wordt vergoed door uw aanvullend/tandartsverzekering. 

Volledig kunstgebit 

Heeft u een nieuw volledig kunstgebit nodig dan kunt u daarvoor direct bij ons terecht. Normaliter wordt een prothese in 5 stappen gemaakt en zijn wij 3 á 4 weken bezig om u kunstgebit te maken. Duurt dit u te lang? Wij kunnen meerdere afspraken per week inplannen om eerder klaar te zijn of eventueel afspraken samenvoegen.  

Vergoedingen: 
Uw volledig kunstgebit wordt voor 75% vergoedt door de basisverzekering. Uw aanvullend/tandartsverzekering kan de overige 25% ook extra vergoeden (bel uw verzekering hierover voor meer zekerheid). Elke 5 jaar komt u in aanmerking voor een nieuw kunstgebit 

Noodgebit/eerste gebit 

Heeft u nog eigen tanden en heeft u een kunstgebit nodig, dan komt u vooraf bij ons een kunstgebit aan laten meten. De vervolg stap is een afspraak inplannen bij uw tandarts of kaakchirurg die uw tanden zal trekken en direct uw noodgebit zal plaatsten. De nazorg zal bij ons plaatsvinden na 2 weken, 3 maanden en na één jaar. 

Vergoedingen: 
Een volledig noodgebit wordt voor 75% vergoedt door de basisverzekering. Uw aanvullend/tandartsverzekering kan de overige 25% ook extra vergoeden (bel uw verzekering hierover voor meer zekerheid) 
Een gedeeltelijk noodgebit wordt alleen vergoed door uw aanvullend/tandarts verzekering. 

Pagina-einde 

Gedeeltelijk kunstgebit 

Ontbreekt er bij u één of meerdere tanden/kiezen dan kan er voor u een gedeeltelijk kunstgebit gemaakt worden. Er wordt dan vaak gekozen tussen een partiële prothese (deze is geheel van kunststof) en een frame prothese (deze is van staal en kunststof). De voor- en nadelen van deze gedeeltelijke kunstgebitten leggen wij u graag uit tijdens een gratis advies afspraak.  

Vergoedingen: 1
Uw gedeeltelijk kunstgebit wordt alleen vergoed vanuit een aanvullend/tandarts verzekering, bel voor de zekerheid eerst uw verzekering om te kijken hoeveel u vergoed krijgt. 

Klikgebit 

Implantaten duur? In vele gevallen komt u in aanmerking voor een vergoeding door uw basisverzekering en hoeft het daarom niet duur te zijn. 

Wordt u gek van uw loszittend kunstgebit of moet u heel veel kleefpasta gebruiken dan zijn implantaten een mooie oplossing. Maak voor meer informatie een gratis advies afspraak.  

Is uw klikgebit versleten een heeft u een nieuwe nodig? Komt u dan eerst langs voor een gratis controle. 

Vergoedingen: 
Voor een klikgebit liggen de vergoedingen door uw basis verzekering hoger. Ook al is de implantaat prothese duurder, uw bijdrage wordt nauwelijks hoger dan bij een normaal kunstgebit. 1