Menu Sluiten

Mijn Kunstgebit

Een kunstgebit vervangt de eigen tanden en kiezen en kan tegenwoordig zo mooi worden gemaakt dat het niet van echt te onderscheiden is. Hier vindt u informatie over soorten kunstgebitten en over vergoedingen door uw zorgverzekeraar. Iedereen die in Nederland woont heeft recht op vergoedingen voor een volledige kunstgebit of klikgebit, dit valt namelijk onder de basisverzekering. Wanneer u tanden en/of kiezen mist, helpt een (gedeeltelijk) kunstgebit u om weer beter te kunnen kauwen, makkelijker te praten en er verzorgd uit te zien. Een gedeeltelijk kunstgebit wordt alleen vergoed door uw aanvullende verzekering of uw tandartsverzekering.

Is uw kunstgebit kapot, zit het los of moet er een nieuwe tand bijgeplaatst worden? Ook die informatie vindt u hier.

 

Volledig kunstgebit

Heeft u al een volledig gebit en is deze aan vervanging toe? Of misschien bent u er wel nooit tevreden mee geweest. Bij Kunst voor Gebit wordt u snel geholpen aan een nieuw kunstgebit. Wij hebben met alle zorgverzekeraars contracten zodat u recht heeft op een vergoeding.

Gedeeltelijk kunstgebit

Mist u tanden en/of kiezen, een gedeeltelijk kunstgebit helpt u om weer beter te kunnen kauwen, makkelijker te praten en er verzorgd uit te zien.

Klikgebit

Wordt u gek van een los gebit of heeft u vaak last van pijnplekken? Met een klikgebit zijn deze problemen verleden tijd. Wij werken samen met implantologen. Zij zullen een implantaat bij u plaatsen, waarna wij uw klikgebit zullen maken.

Noodgebit

Als uw eigen tanden niet meer goed zijn of u bent al (te) veel tanden kwijtgeraakt, maken wij bij Kunst voor Gebit ook uw eerste kunstgebit, ook wel een noodgebit genoemd. Een noodgebit wordt voor het trekken van de tanden gemaakt. Dus voordat u naar de tandarts of kaakchirurg gaat, zullen wij het noodgebit aanmeten en maken. Zo hoeft u niet zonder tanden te lopen.

Loszittend kunstgebit

Zit uw kunstgebit los of komt er veel voedsel onder, maar is uw kunstgebit nog niet aan vervanging toe? Dan is het opvullen/rebasen een goede oplossing.